Oli de cop (Herba de Sant Joan o Pericó)
Hypericum perforatum
RECEPTES
1- L'Oli de cop s'obté posant a macerar aquestes flors dins una ampolla amb oli d'oliva i deixant-la a sol i serena uns 40 dies, després d'aquest temps es cola.
2- 500g d'oli i 25g de flors. Les flors es trituran en un morter i s'afageix l'oli, es barreja i es guarda en un pot de vidre millor de color ambre. Es deixa sense tapar en un lloc calent i durant 3o 5 dies, de tant en tant se li dóna voltes. Passat aquest temps es tapa el pot i es deixa a sol i serena ( en lloc assolellat) durant sis setmanes fins que s'ha tornat de color vermell. Es filtra i es prensen les flors per guardar l'oli en amplolles petites en un lloc fresc i fosc.
3- Barrejar 100g de flors que siguin molt seques amb 1 l d'oli d'oliva. Tapar molt bé l'ampolla i col·locar-la cap per avall a l'exterior asol i serena durant 40 dies i 40 nits. Remenar suaument l'ampolla tots els dies. Després es premsen les flors, colem l'oli i l'embotellem.
4- La recepta original es fa amb oli d'oliva, però segons els experts l'oli d'oliva es "menja" els aromes de l'hipèric, per tant es pot barrejar oli de gira-sol al 50%. Omplirem el pot de vidre amb les flors i anirem posant l'oli fins a omplir-lo tot. El diexarem al sol 2 setmanes, 9 dies diu la tradició, i que faci la reacció d'alliberar la hipericina a l'oli (li donará el color vermell) Només queda separar les flors i embotellar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada