Nom populars:
Herba musca, moraduix, moraduix de la mare de deu, orenga, roca morera
Usos:
L'orenga intervé en la preparació de licors casolans (ratafies)
Com a condiment i aromatitzant culinari en pastes, salsa de tomata, brous de carn, caragols, patates a la cassola, guisats, estofats i, modernament pizzes. També per assaonar carn de porc i olives.
Si s'afageix un brot a l'aigua de bullir les monjetes seques, s'eviten les flatulències.
L'orenga és antisèpsic i antispasmòdic.
Medicina popular:
- La infusió: anticatarral, hipotensora i depurativa. I per evitar les càries es pot beure o glopejar.
- La decocció s'usa contra el mal de cap, les diarrees i els dolors de la menstruació.
. Com a protector gàstric es prepara una decocció d'orenga, genciana i menta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada